Fisioteràpia

La fisioteràpia és una branca de la ciència sanitària la qual s’ocupa de potenciar el moviment i/o evitar la pèrdua de funció en els individus. Per això es nodreix de tècniques físiques, com ara la mobilització, els massatges, manipulacions articulars, neurals, aparell respiratori, limfàtiques, punts gallet miofascials etc.

Encara que hi ha moltes més tècniques com l’exercici terapèutic, la reeducació postural, la punció seca, així com l’aplicació d’aparatologia elèctrica i fins i tot teràpia amb animals per tal d’assolir la millora en la mobilitat i la funcionalitat del pacient. Pots trobar fisioterapeutes especialitzats en diferents àmbits de salut; Neurologia, pediatria, traumatologia, reumatologia, medicina de l’esport, cardiologia, ginecologia i obstetrícia, ergonomia i salut mental. De manera que hem d’entendre que el fisioterapeuta no és tan sols el professional que fa massatges, o realitza embenats!
La fisioteràpia té com a objectiu promoure, mantenir, restablir i augmentar el nivell de salut dels ciutadans per tal de millorar la qualitat de vida de la persona.

Punció seca

Es tracta d’una técnica invasiva, en la qual s’utilitzen agulles com a tractament als punts gallet miofascials (PGM). Els PGM són petits nòduls musculars que trobem dins d’una banda tibant, o el que entenem com a “contractura”. Aquests poden provocar dolor local o a distància així com limitació del moviment, formigueig, disminució de la força… En punxar aquests punts, desencadenarem una resposta d’espasme local i una conseqüent inhibició del dolor i es desencadenarà un procés inflamatori local que ajudarà a reparar el dany dels teixits.

Embenats

Els embenats funcionals són utilitzats per a limitar els moviments articulars dolorosos sense generar una restricció completa d’aquest, de manera que permet al pacient continuar realitzant les seves activitats de la vida diària i fins i tot deporti millorant la regeneració i recuperació del teixit danyat. Els embenats funcionals es realitzen amb diferents materials, alguns més elàstics que uns altres, tenint en compte l’objectiu de tractament del pacient.

Masoteràpia

La massoteràpia engloba les diferents tècniques de massatge amb finalitats terapèutics. Es realitzen massatges profunds, de drenatge limfàtic o alliberament miofascial amb l’objectiu d’augmentar el flux
sanguini de les zones afectades, mantenir la flexibilitat de la musculatura i lligaments o drenar la limfa després de traumatismes o operacions així com la prevenció de lesions en àmbit esportiu.

Sól pelvià

El sòl pelvià és conjunt de teixits ( músculs , membranes , lligaments…) que tanquen la pelvis en la seva cavitat inferior.
El nostre sòl pelvià s’adapta a tots els nostres moviments i canvis posturals.

En condicions normals les funcions del sòl pelvià són les següents:

 • Sustentació dels òrgans abdominals i pelvians (sistema digestiu, bufeta, úter, ovaris, vagina).
 • Estabilització lumbo-pèlvica.
 • Continència d’orina, femta i gasos. Garanteix el tancament d’esfínters durant l’ompliment i la
  relaxació durant el buidatge.
 • Funció sexual: Intensifica el plaer, millora la lubricació vaginal i intensifica l’orgasme.

Múltiples factors poden provocar que el nostre sòl pelvià no funcioni com deuria… Potser et sona alguna d’aquestes coses:

 • Dolor durant la menstruació.
 • Incontinència urinària. (S’escapen alguna gotetes de pipí en riure o fer esforços)
 • Tens ganes d’orinar amb mes freqüència que abans.
 • No pots aguantar gasos o la femta.

Sofreixes molt restrenyiment molèsties o disfunció sexual (dolor en les relacions, pitjor qualitat en l’orgasme…).
El tractament sobre el sòl pelvià ens permet normalitzar el to d’aquestes estructures i millorar la seva funcionalitat, a més d’acompanyar el tractament mitjançant els exercicis. Gimnàstica abdominal hipopresiva (GAH), exercicis de CORE, exercicis posturals…

ATM

L’articulació Temporomandibular (ATM) és una articulació que es troba al crani i exerceix funcions molt importants com parlar, menjar , i fins i tot respirar. Els problemes en l’articulació temporomandibular poden provocar mal de cap, oída, en les dents, molèsties cervicals etc…

Els desordres d’aquesta articulació es poden donar per accidents, intervencions, tenir mala oclusió dental, alteracions de la posició del coll i per descomptat el famós estrès.

 • Apretar o grinyolar les dents en dormir
 • Aixecar-se al matí dia amb mal de cap, o de mandíbula
 • Crepitacions al obrir la boca o fins i tot limitació a l’obertura.

Mitjançant tècniques especifiques intrabucals tractem de normalitzar les tensions de la musculatura, lligaments i altres estructures que afecten aquesta articulació.