Osteopatia

Segur que de forma inconscient has esperat que el teu cos mitigés algun dolor. El teu cos es troba en constant moviment i sota milers de processos fisiològics que permeten la regeneració i la curació dels teixits.

L’osteopatia tracta d’ajudar i agilitzar aquests processos naturals perquè es donin més ràpidament a través del coneixement de l’anatomia i la fisiologia del cos humà.

L’osteopatia, per tant, posa el focus en l’obtenció de la salut i no només en la malaltia, la disfunció o la patologia. Per entendre quina és la causa d’alteració del nostre equilibri intern, la nostra homeòstasi, cal fer una completa anamnesi on s’han d’exposar les possibles agressions físiques, químiques, emocionals, ambientals, hereditàries i fins i tot socials a què ens hem exposat.

Després de recopilar tota la informació necessària del pacient s’inicia l’exploració i la valoració i el tractament mitjançant múltiples tècniques, tenint en compte que sempre s’atén el pacient de forma única i individualitzada.

L’osteopatia per tant considera l’aplicació de diferents tècniques manuals sobre els sistemes que constitueix el nostre cos de forma olística sense millorar exclusivament la molèstia, si no assolir la causa per la qual es dóna el problema.

L’osteopatia tracta tot això mitjançant tècniques únicament de teràpia manual; manipulacions, tècniques fascials, mobilitzacions viscerals o tècniques craneosacrals