Posturologia

Pateixes dolors freqüents en lumbars, cervicals, maluc, peus, genolls, cap…? Fas esport habitualment i notes que alguna cosa no va bé? Vols conèixer com es comporta el teu cos o com el teu cos s’equilibra? La teva filla o fill tenen dificultat a nivell propioceptiu, en la lectura, escriptura o observes que la seva postura no és l’adequada?

A Inmotion comptem amb diferents eines tecnològiques i proves que ens ajuden a realitzar un estudi biomecànic postural minuciós per així realitzar el diagnòstic i tractament adequat per a cada cas.

Què és la posturologia?

La posturologia és la ciència que estudia i tracta els desequilibris del sistema tònic postural, encarregat de proporcionar informació sobre el funcionament harmònic del nostre organisme. És l’estudi fonamental i clínic del sistema de regulació de la postura, l’estabilitat i la seva orientació. Realitzem un diagnòstic integral del pacient investigant quin és el captor afectat i quin nivell hem de donar l’estímul perquè així l’organisme adquireixi la capacitat de reorganitzar-se i reprogramar-se. És un acte integratiu on intervenen molts factors, inclusivament l’emocional, així que hem de treballar de manera multidisciplinària.

Què són els captors posturals?
Hi ha una sèrie de captors que interfereixen en el bon funcionament i equilibri del cos humà. Aquests captors són els ulls, els peus, el sistema vestibular i el sistema estomatognàtic (boca) entre d’altres. Cada captor per separat ha de tenir un bon funcionament, però alhora és molt important que treballin conjuntament en harmonia. Aquest treball en conjunt dels captors dóna a l’organisme la capacitat d’estar en equilibri i salut. El desequilibri d’algun d’aquests captors pot produir una afectació directa amb el sistema tònic postural, amb la postura.
Per tant, és molt important estudiar els captors per localitzar així el lloc des del qual hem de treballar i el nivell. Hem de diagnosticar si altres parts del nostre cos poden alterar d’alguna manera la nostra salut podal.

Què és la podologia postural?
És lestudi del cos de manera integral enfocant el tractament en cas necessari al peu. El peu pot ser causatiu, és a dir, el culpable d’un desequilibri al nostre organisme. De la mateixa manera, pot ser adaptatiu, és a dir, no és el culpable principal, sinó que intenta compensar un problema d’un altre captor (boca, ull…), per la qual cosa en molts casos hem de tractar el pacient postural des del peu.

Plantilles posturals, què són?

Les plantilles posturals es caracteritzen per produir petits estímuls mitjançant elements de diferents formes, gruixos i shores a la planta del peu, sobre els baropressors dèrmics. Amb la seva acció i gràcies als reflexos posturals proporcionen canvis posicionals globals sobre el cos en tots els seus plans i
eixos. El canvi es produeix permanentment mentre dura l’estímul i, si es perllonga en el temps, permet la reprogramació postural, integrant els nous canvis i ajudant a la millora de diferents patologies posturals.

Biomecànica:
La biomecànica ens ajuda a determinar la relació del peu amb altres parts del nostre cos, com són els genolls, els malucs i columna i així podem avaluar, diagnosticar i fer tractament més adequat per a cada cas.